Persoonlijke waarden geven inzicht in het ‘waarom’ van onderliggende denkprocessen en gebeurtenissen van leefregels waar je naar zou willen handelen.

Waarden zijn anders dan gedrag, niet zintuiglijk waarneembaar.

Voorbeelden van waarden zijn veiligheid, traditie, presteren alleen niet iedereen vindt die even belangrijk. Daarom zijn waarden die je belangrijk vindt samengevoegd naar persoonlijke waarden.

Wat het interessant maakt is dat persoonlijke waarden jaren, decennia of misschien wel je hele leven bij je kunnen blijven. Ondanks dat het denkprocessen en gebeurtenissen zijn.

Sprekende kenmerken van persoonlijke waarden

  1. Er zijn een aantal sprekende kenmerken van persoonlijke waarden die het anders maken dan persoonlijkheid. Interessant is bijvoorbeeld als je iemand beschrijft in zijn waarden. Als je verteld dat iemand erg van tradities of van presteren houdt dan is dat over het algemeen een betere beschrijving van de persoonlijkheid dan een formele persoonlijkheid beschrijving. Dat heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat persoonlijkheid te abstract is en er termen worden toepast die niet dagelijks gebruikt worden.
  2. Persoonlijke waarden kunnen bijdragen aan het maken van keuzes en als je handelt naar die keuzes dan zullen die handelingen verantwoord zijn met je waarden. Bijvoorbeeld; ik vind stimulatie belangrijk en daarom prikkel ik mijzelf jaarlijks in persoonlijke ontwikkeling door een cursus of training te volgen.
  3. Persoonlijke waarden zijn altijd positief. Mensen kiezen ervoor. Er is geen goed of fout. Persoonlijkheid is anders. Als je heel introvert of extravert bent kan je hier last van hebben en wil je dat misschien minder hebben omdat je daar last van hebt. Met persoonlijke waarden is dat anders. Waarschijnlijk vanwege de keuzevrijheid.

Kenmerken van persoonlijke waarden zijn uniek en krachtig omdat het hebben van deze waarden o.a. jouw zelfontwikkeling versterkt.

Wat zijn jouw persoonlijke waarden?  Pas je deze in je dagelijkse leven toe?

Auteur: Jara van der Steen
Bron: Chivo