Door effectief samen te werken kom je verder omdat je krachten kunt bundelen. Deze krachten moet je wel in elkaar kunnen herkennen, ook is het belangrijk dat ieder de leiding pakt in zijn of haar stuk expertise.

Binnen Say Ya! hebben Tanja en Jara met elkaar het leiderschapsprogramma ‘De waarden gedreven leider’ ontwikkeld. Hoe vullen wij elkaar aan en waar ligt ieders expertise?

Tanja vertelt

Naast dat Jara een ontzettend leuk mens is, geloof ik erin dat wij elkaar erg goed aanvullen. Jara maakt contact met elk persoon erg persoonlijk, de informatie die daaruit voortkomt weet ik vervolgens te vertalen naar praktische handvatten waar we de deelnemers mee verder brengen.

Een persoonlijk verhaal én de inhoud zorgt voor verbinding

Als wij bijvoorbeeld samen een training geven, zetten we samen de contouren van de training uit. Jara verwerkt hierin haar persoonlijke verhaal waardoor zij écht verbinding maakt met de deelnemers. Door deze verbinding én de inhoud van de training te combineren, merken we dat we mensen écht raken. Het gebeurt regelmatig dat we te horen krijgen dat mensen niet alleen weten wat ze moeten doen om hun team te leiden, ze snappen ook nog waarom bijvoorbeeld het gesprek op een goede manier aangaan belangrijk is.

Bovendien raak ik weer geïnspireerd door de persoonlijke verhalen van Jara én de deelnemers waar in de volgende trainingen op ingespeeld wordt. Zo is ons cirkeltje rond en worden we samen steeds sterker.’

Krachten bundelen

Krachten bundelen, samen sterker staan en met elkaar successen behalen. Allemaal redenen om te gaan samenwerken. Maar hoe weet je dat het klikt? Dat iemand de juiste persoon is om mee samen te werken? En dat je elkaar ook écht aanvult?

Jara vertelt

‘Bij Tanja krijg je wat je ziet, ze draait er niet omheen en haar gedrevenheid inspireert mij. Ze staat erg open voor verschillende zienswijzen en daar houd ik van. Wat misschien nog wel het belangrijkste is, is dat Tanja mij het gevoel geeft dat ik goed ben zoals ik ben en mezelf ook mag zijn. Dat maakt samenwerken erg fijn!

Jong ogende Tanja

In eerste instantie vond ik Tanja vrij jong, toch was er iets dat mij triggerde om haar beter te leren kennen. Nu merk ik dat zij, ondanks haar jonge leeftijd, goed is in wat zij doet en ook al veel ervaring heeft. Haar drive, ambitie, eerlijkheid, daadkracht, en zo kan ik nog wel even doorgaan, inspireren mij elke keer weer.

Tijdens trainingen kan ik op Tanja leunen en maken we nog net niet elkaars zinnen af. Dat moet voor deelnemers ook wel eens heel erg grappig zijn om te zien.’

Auteurs
Jara van der Steen en Tanja van Bemmel