Het aanbreken van een nieuw jaar is altijd een mooie tijd om terug te kijken en lessen te leren. Een normaal jaar was het zeker niet. Samen blikken we terug op een bevlogen tijd, dat in het teken stond van veerkracht en creativiteit. Een jaar waarin verbinding nóg belangrijker werd en de focus op vernieuwing groter.

Als we onze klanten vragen er woorden aan te geven, horen we: ‘schakelen, aanpassen, keuzes maken, wéér aanpassen, teleurstellingen verwerken en kleine successen vieren’.

Verandering was aan de orde van de dag.

We denken aan de leiders uit het leiderschapsprogramma dat we kortgeleden mochten afronden. Zij zijn zich bewust van de complexe, veranderlijke wereld, waarin zij op dit moment leidinggeven.

Keuzes maken en knopen doorhakken is moeilijker en kost meer tijd, zodra de verbinding lastig te leggen is. En met verbinding bedoelen we dan niet alleen de verbinding van het internet. We bedoelen de verbinding tussen mensen.

Elke medewerker is anders, heeft andere behoeften en leeft in een andere situatie. Leiderschap is daarom niet alleen situationeel, maar voelde voor hen soms zelfs individueel, omdat zij hun team niet meer altijd bij elkaar hadden.

Balans

De balans vinden tussen keuzes die goed zijn voor je mensen, het team, voor de organisatie én zorgen dat je dicht bij jezelf blijft, is daarom nog moeilijker.

Op het moment dat we dit bespreken met onze deelnemers vertelt één van hen wat voor hem werkt: “Ik sluit me zo’n één of twee keer per jaar op. Telefoon uit en de hele dag doen waar ik zin in heb. Ik vertrouw dat mijn team het werk goed oppakt en dat gebeurt ook altijd. Deze dagen zorgen ervoor dat ik mijn gedachten en gevoelens op een rij kan zetten. Het maakt dat ik vervolgens weer vol energie aan het werk kan.”

Na enkele verbaasde, soms jaloerse, blikken, ontstaat er toch begrip in de groep. Soms is het nodig even af te schakelen, heel even voor jezelf te kiezen.

Te durven om niet altijd ‘aan’ te staan.

Investeren in bewust ‘uit’ staan en stilstaan bij jouw welzijn en behoeften. Voor jezelf kiezen kan er namelijk voor zorgen dat je vervolgens betere keuzes kunt maken voor het team.

Invloed heb je
Als trainers voegen wij hier nog aan toe dat jij de ‘baas’ bent. Invloed heb je. Het gaat er om wat je er mee doet. Het is jouw taak om vooruit te blijven komen, het team te faciliteren, het werk te coördineren en een veilige omgeving te creëren om samen, dagelijks, met energie aan de slag te kunnen.

Geldt dit ook voor jou?  Zet de eerste stap! 

We willen je uitdagen om de focus te leggen op dat wat belangrijk is. Belangrijk in het algemeen, in je werk, voor jou persoonlijk én op dit moment.

Schrijf dat eens voor jezelf op en stel jezelf de volgende vraag: ‘Wat heb ik nodig om leiding te geven, waarbij ik vasthoud aan dat wat belangrijk is voor mij?’

Een belangrijke vraag in deze tijd. We begrijpen dat het niet altijd meezit en dat het lastig kan zijn om deze vraag te beantwoorden.

Geef jezelf wat tijd of laat ons meedenken. Geluk vermenigvuldigt zich immers door het te delen.

Tanja van Bemmel & Jara van der Steen