Als maatschappij, als bedrijf én als mens staan we voor verschillende uitdagingen. Polarisatie is inmiddels een welbekend woord bij een grote groep mensen. Het verschil in generaties en hoe je daar als leider mee om kunt gaan is vaak één van de eerste vragen die wij krijgen in onze leiderschapsprogramma’s. We merken dat begrip, onderlinge verbondenheid en het benutten van kwaliteit in veel organisaties steeds vaker onderwerpen zijn die op de agenda staan.

Niemand weet écht hoe onze veranderende wereld zich verder zal ontwikkelen.

Het creëren van begrip is niet zomaar gebeurd. Hier is tijd en aandacht voor nodig. Vaak begint het met een gesprek, of liever gezegd: een vraag. Dan bedoelen we niet het welbekende ‘Hé, hoe is het?’, maar een oprechte ‘hoe voel je je vandaag’ of ‘wat houdt jou bezig?’ Door deze vraag te stellen maak je al verbinding. Toch blijft échte verbinding maken in een team en tussen individu en bedrijf een uitdaging, zeker omdat de banen voor het oprapen lijken te liggen. Onzekerheid en twijfel of je wel de juiste baan hebt, maar ook voor werkgevers speelt deze onzekerheid en deze twijfel. Blijven de medewerkers die je nu hebt wel bij jou werken? Deze onzekerheid kan voor een gevoel van onveiligheid zorgen. Veiligheid is een belangrijke behoefte van ons als mens, bovendien kan het een waardevolle drijfveer zijn.

Binnen Say Ya! streven we naar het maken van meer en vooral echte verbinding. Weten dat je niet de enige bent met zorgen en onzekerheden, geeft je een stukje veiligheid terug. Erkenning krijgen voor jouw zorgen en praten daarover kan overzicht bieden en dat geeft lucht. Lucht waardoor je minder in beslag wordt genomen door onzekerheden.

Verbinding maken loont!

Verbinding maken loont! Voel jij je niet veel prettiger als iemand oprecht interesse toont in wat jou bezighoudt? Mensen zijn bovendien productiever als zij zich prettig voelen. Mensen leren meer als zij niet bang zijn om fouten te maken en hun onzekerheden te uiten.

Binnen Say Ya! dragen we daar graag ons steentje aan bij in al het werk dat we doen. Wil jij ook leren hoe je een team kunt creëren waarin mensen zich prettig voelen, waar zij zichzelf kunnen zijn en elkaar helpen waar nodig? Lees dan hier verder: Trajecten Leiderschap – Say Ya! (say-ya.nl)

Tanja van Bemmel & Jara van der Steen