Persoonlijk leiderschap traject

Bij Say Ya! heb ik het afgelopen jaar het 1-op-1 persoonlijk leiderschapstraject gevolgd. Via mijn werkgever kwam ik bij Say Ya! terecht en daar ben ik vandaag de dag nog steeds blij mee. Mijn coach Jara is goed in het in je kracht zetten van mensen. Om dat ook zelf te doen, mag je niet alleen je krachten kennen, maar ook weten hoe en wanneer je deze kan inzetten.

Wat heb je tijdens het traject geleerd?
Tijdens een persoonlijk traject bij Say Ya! leer je jezelf op een nieuwe manier kennen en dat is ontzettend waardevol. Ik heb van alle opdrachten én gesprekken die ik vanuit Jara kreeg veel meer zelfkennis en zelfinzicht gekregen, wat heeft geleid tot een waar groeidocument over mezelf. Een soort handleiding. Ik grijp nog regelmatig terug naar dit document, maar een groot deel van wat er in staat hoort al gewoon bij mij. Zelfkennis, zelfinzicht en het ontwikkelen van vaardigheden maakt je positionering overal veel steviger.

Ik heb geleerd dat ik heel graag ontwikkel, vooruit wil lopen en wil kijken hoe iets anders en beter kan. Daardoor zie ik minder goed wat er aan de achterkant gebeurt: dat is dus niet mijn sterkste kant. Daar kan ik dan dus of meer op focussen, of daar hulp voor inschakelen.

Wat heeft het traject jou gebracht als professional?
Persoonlijk leiderschap gaat o.a. over autonomie. Dat heeft iedereen nodig, in zowel privé als zakelijke situaties. Autonomie draait om zelfsturing en zorgt ervoor dat je vrij overwogen keuzes kunt maken en ook zelfstandiger en meer vanuit jezelf leeft. De bewustwording van jezelf zorgt voor nog meer vertrouwen. Een hulpvraag kunnen stellen ook!

Ik ben nog steeds dezelfde professional maar dan vollediger en ook duidelijker. Hierdoor gaat alles soepeler. Ik constateer sneller dat iets fout of niet lekker loopt en ga het gesprek dan meteen aan en stel de vraag: houden we het zo of gaan we wat veranderen?

Wat is voor jou de essentie van persoonlijk leiderschap?
Hoe beter je jezelf kan leiden, hoe beter je jezelf binnen een organisatie kan neerzetten, hoe beter je met anderen samenwerkt. Dat geeft heel veel rust en werkt dus prettiger!

Wat vond je fijn tijdens je traject bij Say Ya!?
Ik heb een echte klik met Jara en dat is heel belangrijk! Je kan je niet zomaar door iedereen laten coachen, een klik is echt een voorwaarde voor een succesvol traject. Iemand gaat in je binnenste zitten spitten, dus er moet veiligheid zijn om een goed traject te kunnen volbrengen. Daar heeft Jara absoluut voor gezorgd. Ik hou nog steeds graag zaken tegen haar aan. Deze spiegel hou ik.

Dankjewel voor jouw mooie woorden, Hannelore Schultz!

Januari 2024