Say Ya! Workshop

Jobcrafting betekent dat de medewerkers in jouw team hun eigen functie vormgeven en zo een betekenisvolle en motiverende baan creëren. Een baan die beter aansluit bij de specifieke behoeften. Medewerkers die jobcraften voelen zich niet alleen gelukkiger in hun job, maar voelen zich ook meer verbonden met de organisatie, worden minder vaak ziek en komen vaker in de flow om resultaten te behalen.

Meestal gebeurt job crafting sowieso, zonder dat leidinggevenden hiervan op de hoogte zijn. Medewerkers die jobcraften, nemen met andere woorden ‘eigen regie’ in het werk. Zij nemen zelf het stuur in handen, maken keuzes en komen in actie om hun werk zodanig in te richten dat het aansluit bij waar zij goed in zijn.

Niet alle medewerkers zijn gewend en geneigd om eigen regie te nemen. Zo zal een ondernemende medewerker de regie sneller opnemen dan een persoon die deze eigenschap in een mindere mate bezit. Daarnaast leent de ene functie zich ogenschijnlijk meer voor jobcrafting dan de andere functie.

Je rol als leidinggevende

Als leidinggevende heb je de keuze om jobcrafting te negeren of juist te omarmen en te stimuleren. Welke ruimte geef je hierin expliciet? Hoe ga je om met sterkten en zwakten van medewerkers in beoordelingsgesprekken? Hoe motiveer je medewerkers zich te verder te ontwikkelen? Kortom hoe faciliteer je jobrafting binnen jouw organisatie?

Deze workshop geeft inzicht in het inrichten van jobcrafting en jouw eigen rol daarin. Individueel of met een groep leidinggevende in jouw organisatie gaan we samen aan de slag met het uitwerken van een jobcrafting plan van aanpak om medewerkers hierin te begeleiden.

Inrichten van jobcrafting en jouw rol als leidinggevende

Na de sessie weet je:

  • Wat ervoor nodig is om Jobcrafting in te richten in jouw organisatie
  • Wat ervoor nodig is om medewerkers te begeleiden bij Jobcrafting

Duur workshop: halve werkdag
De investering: € 850,00 per groep of individueel (Exclusief BTW)

Ya! Ik wil me aanmelden

Doe mee

Deze workshop kan zowel individueel als op groepsniveau gevolgd worden. Wil je meer informatie? Neem dan contact met Jara op: 06 55 55 00 46 of via jara@say-ya.nl

Wil je deze workshop met je team doen? Vul dan het formulier in met de wensen en voorkeuren. Wij nemen vervolgens contact met je op.

Inschrijfformulier workshop

  • DD dash MM dash JJJJ